Art romànic

Visites amb encant

Sant Vicenç Capdella

Centre històric de la Vall Fosca o de Cabdella, amb l’església parroquial de Sant Vicenç, d’una nau, amb

...


Sant Vicenç de Capdella

Centre històric de la Vall Fosca o de Cabdella, amb l’església parroquial de Sant Vicenç, d’una nau, amb campanar de torre quadrada i absis llombard; en procedeix una talla de Crist (s. XII), conservada al MNAC.

Sant Julià Segle XI Espui

Espui s’eleva aferrat a la muntanya de la mare de Déu de Fa. Aquest nucli es mostra compacte amb carrerons

...

Sant Julià Segle XI Espui

Espui s’eleva aferrat a la muntanya de la mare de Déu de Fa. Aquest nucli es mostra compacte amb carrerons estrets que tenen com a eix principal la plaça amb l’església romànica de Sant Julià del segle XI.

Des d’Espui surt el camí que puja fins al mirador de la Mare de Déu de Fa, i des d’allà es pot arribar fins a l’estany de Filià i arribar fins a Capdella.

Sant Martí de la Torre de Capdella

Petit edifici, de planta rectangular, amb un absis semicircular amb arcuacions llombardes sota un fris de

...


Sant Martí

Petit edifici, de planta rectangular, amb un absis semicircular amb arcuacions llombardes sota un fris de dents de serra i amb una finestra de doble esqueixada. La coberta de la nau, i de l’absis estan fetes amb lloses. La porta d'accés es troba a la façana oest, és de doble arc en degradació i coberta per una petita cornisa de lloses planes. Una antiga porta, ara tapiada, s'obria en el mur nord. Possiblement, formava part d'una edificació inacabada o desapareguda, i el que avui resta era la base d'un campanar romànic.

Santa Maria d'Obeix

Les primeres notícies del lloc d'Obeix són de l'any 1380, quan ja consta com a part de la baronia de

...

Santa Maria

Les primeres notícies del lloc d'Obeix són de l'any 1380, quan ja consta com a part de la baronia de Bellera. L'església va ser profundament reformada entre els segles XVII i XVIII. Es va construir una capella en el mur sud i es va sobrealçar la nau i l'absis. L'absis està decorat amb un fris d'arcs cecs llombards, coberts de diverses capes d'arrebossats. En el tambor absidal s'obre una finestra de factura moderna. La porta d'accés s'obre en el mur sud, formada per un senzill arc de mig punt adovellat.

Aquest lloc web utilitza galetes per a que vosté tingui una major experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les anomenades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies